Pečené tvarohové buchty

85 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
    • 300gramůTvaroh měkký
    • 100gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 1kusVejce slepičí
    • 80gramůRozinky bílé
  • Na ozdobení
    • 50gramůCukr moučkový
  • Na těsto
  • Na vymazání plechu
    • 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
677 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme do misky, přisypeme lžičku cukru, rozdrobené droždí. Přilijeme půlku teplého mléka, na 10-15 minut odložíme na teplé místo, vzejít kvásek. Potom přisypeme zbylou mouku s kypřícím práškem, vanilkový a krupicový cukr, rozklepneme vejce, vložíme máslo a podle potřeby přilijeme mléko. Rukou, anebo v kuchyňském robotu vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Opět na teplém místě necháme vykynout 25-30 minut.
  • 2
    Měkký tvaroh dáme do misky, přidáme vejce, krupicový a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vložíme rozinky a ještě jednou promícháme.
  • 3
    Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vykynuté těsto, rukama prohněteme. Těsto rozdělíme na 40 stejných kousků, každý kousek na vále rozválíme na kolečko o průměru 10-12 cm. Do středu každého položíme tvarohovou náplň, konce těsta k sobě dobře přimáčkneme, aby se spojili. Pokládáme je vedle sebe na plech vymazaný rozpuštěným sádlem. Boky každé buchty potřeme také sádlem a necháme je na plechu vykynout 10-15 minut.
  • 4
    Povrch buchet potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 20-25 minut. Upečené buchty necháme vychladnout na plechu, nakonec je posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.