Pečené tvarohové buchty
85 min.
Ingredience
- Na náplň
- 300gramůTvaroh měkký
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůRozinky bílé
- Na ozdobení
- 50gramůCukr moučkový
- Na těsto
- 700gramůMouka polohrubá
- 30gramůDroždí
- 100gramůCukr krupice
- 3decilitryMléko polotučné
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- Na vymazání plechu
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
677 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do misky, přisypeme lžičku cukru, rozdrobené droždí. Přilijeme půlku teplého mléka, na 10-15 minut odložíme na teplé místo, vzejít kvásek. Potom přisypeme zbylou mouku s kypřícím práškem, vanilkový a krupicový cukr, rozklepneme vejce, vložíme máslo a podle potřeby přilijeme mléko. Rukou, anebo v kuchyňském robotu vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Opět na teplém místě necháme vykynout 25-30 minut.
- 2Měkký tvaroh dáme do misky, přidáme vejce, krupicový a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vložíme rozinky a ještě jednou promícháme.
- 3Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vykynuté těsto, rukama prohněteme. Těsto rozdělíme na 40 stejných kousků, každý kousek na vále rozválíme na kolečko o průměru 10-12 cm. Do středu každého položíme tvarohovou náplň, konce těsta k sobě dobře přimáčkneme, aby se spojili. Pokládáme je vedle sebe na plech vymazaný rozpuštěným sádlem. Boky každé buchty potřeme také sádlem a necháme je na plechu vykynout 10-15 minut.
- 4Povrch buchet potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 20-25 minut. Upečené buchty necháme vychladnout na plechu, nakonec je posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.