Pečený datlový chlebíček

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
6 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Datle vypeckujeme, zalijeme hrnkem vroucí vody a zakryté necháme odležet. Mezitím rozmícháme máslo s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, kypřicí prášek a okapané datle.
  • 2
    Těsto přemístíme do vymazané formy na biskupský chlebíček, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme cca 45-60 minut. Po vychladnutí vyklopíme, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.