Pečený datlový chlebíček
90 min.
Ingredience
- 1hrnekVoda pitná
- 375gramůDatle
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
6 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1Datle vypeckujeme, zalijeme hrnkem vroucí vody a zakryté necháme odležet. Mezitím rozmícháme máslo s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, kypřicí prášek a okapané datle.
- 2Těsto přemístíme do vymazané formy na biskupský chlebíček, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme cca 45-60 minut. Po vychladnutí vyklopíme, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.