Pečený javorový krém

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké misce smícháme mouku se žloutky, 4 lžícemi javorového sirupu a kůrou z jednoho pomeranče. Směs mixujeme a postupně přidáváme smetanu, dokud nevznikne pevná hmota.
  • 2
    Bílky vyšleháme na pevný sníh, který potom smícháme se zbytkem surovin.
  • 3
    Každou zapékací misku o objemu 150ml vymažeme jednou lžičkou sirupu a nalijeme do ní směs. Pečeme na 230°C cca 10 minut, dokud krém neztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.