Pečený javorový krém
25 min.
Ingredience
- 8lžicSirup javorový
- 30gramůMouka kukuřičná
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusPomeranče
- 170mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Ve velké misce smícháme mouku se žloutky, 4 lžícemi javorového sirupu a kůrou z jednoho pomeranče. Směs mixujeme a postupně přidáváme smetanu, dokud nevznikne pevná hmota.
- 2Bílky vyšleháme na pevný sníh, který potom smícháme se zbytkem surovin.
- 3Každou zapékací misku o objemu 150ml vymažeme jednou lžičkou sirupu a nalijeme do ní směs. Pečeme na 230°C cca 10 minut, dokud krém neztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.