Pečený losos s rajčatovou nádivkou
75 min.
Ingredience
- 3lžičkyCitronová šťáva
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 1lžičkaPepř citronový
- 80gramůKoriandr čerstvý
- 80gramůMáta
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1500gramůLosos obecný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
860 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčatovou nádivku připravíme smícháním 2 zralých rajčat, 1 malé červené cibulky, 1 lžičky citronového pepře, 80 g nakrájeného čerstvého koriandru, 80 g nakrájené čerstvé máty, 1 lžíce olivového oleje a 1 lžíce citronové šťávy. Rajčata, cibulku, koriandr a mátu nakrájíme nadrobno.
- 2Čerstvého lososa o váze asi 1,5 kg, rozřízneme, dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme papírovou utěrkou a potřeme směsí olivového oleje s citronovou šťávou. Potřenou rybu položíme na alobal s pečícím papírem a připravenou rajčatovou nádivkou vyplníme břišní dutinu, spojíme párátky nebo sešijeme kuchyňskou nití.
- 3Rybu s nádivkou položíme na plech a pečeme 50-60 minut v troubě předehřáté na 180°C. Losos zůstane uprostřed růžový. Z upečeného lososa vytáhneme párátka nebo nitě a položíme na předehřátou mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.