Pečený losos s rajčatovou nádivkou

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
860 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčatovou nádivku připravíme smícháním 2 zralých rajčat, 1 malé červené cibulky, 1 lžičky citronového pepře, 80 g nakrájeného čerstvého koriandru, 80 g nakrájené čerstvé máty, 1 lžíce olivového oleje a 1 lžíce citronové šťávy. Rajčata, cibulku, koriandr a mátu nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Čerstvého lososa o váze asi 1,5 kg, rozřízneme, dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme papírovou utěrkou a potřeme směsí olivového oleje s citronovou šťávou. Potřenou rybu položíme na alobal s pečícím papírem a připravenou rajčatovou nádivkou vyplníme břišní dutinu, spojíme párátky nebo sešijeme kuchyňskou nití.
  • 3
    Rybu s nádivkou položíme na plech a pečeme 50-60 minut v troubě předehřáté na 180°C. Losos zůstane uprostřed růžový. Z upečeného lososa vytáhneme párátka nebo nitě a položíme na předehřátou mísu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.