Pečený marinovaný chřest s pomerančovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- Marináda
- 1lžíceCukr krupice
- 120mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžíceZázvor mletý
- 2lžičkyOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Marináda na chřest: v misce smícháme pomerančovou šťávu, lžíci cukru, 2 lžičky sójové omáčky a mletý zázvor.
- 2Do připravené marinády namočíme oloupaný, očištěný chřest, zbavený špatných konců. Chřest v této směsi marinujeme asi 2 hodiny, během marinování ho občas obrátíme. Po této době chřest vyndáme z marinády a při nejvyší teplotě v troubě chřest opečeme na másle, ale dbáme, abychom jej nespálili.
- 3Marinádu, ve které jsme namáčeli chřest, dáme do kastrůlku a vyvaříme ji na polovinu. Pokrm servírujeme teplý a to tak, že pečený chřest přelijeme teplou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.