Pečený marinovaný chřest s pomerančovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda na chřest: v misce smícháme pomerančovou šťávu, lžíci cukru, 2 lžičky sójové omáčky a mletý zázvor.
  • 2
    Do připravené marinády namočíme oloupaný, očištěný chřest, zbavený špatných konců. Chřest v této směsi marinujeme asi 2 hodiny, během marinování ho občas obrátíme. Po této době chřest vyndáme z marinády a při nejvyší teplotě v troubě chřest opečeme na másle, ale dbáme, abychom jej nespálili.
  • 3
    Marinádu, ve které jsme namáčeli chřest, dáme do kastrůlku a vyvaříme ji na polovinu. Pokrm servírujeme teplý a to tak, že pečený chřest přelijeme teplou marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.