Pečený máslový úhoř
35 min.
Ingredience
- 900gramůÚhoř říční
- 1,5gramyMáslo čerstvé
- 2lžičkyKmín celý
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř bílý
- Na vytření pekáčku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
400 mg
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200°C. Omytého a stáhnutého úhoře nakrájíme na špalíčky silné okolo 4-5cm. Osolíme je mořskou solí, posypeme kmínem a pepřem.
- 2Pekáček vytřeme máslem. Špalíčky úhoře položíme do pekáčku, na ně dáme plátky másla a pekáček vložíme do středu trouby. Během pečení kousky masa otočíme a pečeme je dozlatova (přibližně 15-20 minut).
- 3Upečeného úhoře servírujeme hned po upečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.