Pečený meruňkový moučník ze zákysu

70 min.
Česká republika

Ingredience

      • 200gramůMouka rýžová
      • 150mililitrůOlej stolní
      • 2kusyVejce slepičí
      • 180gramůCukr krupice
      • 16gramůKypřicí prášek do pečiva
      • 100gramůMouka jáhlová
      • 100gramůSolamyl - bramborový škrob
      • 2lžíceTuk rostlinný
      • 400gramůZákys jihočeský osvěžující meruňka
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    620 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    29 g
    Sacharidy
    84 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    29 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Rýžovou a jahelnou mouku smícháme s bramborovým škrobem, kypřicím práškem a cukrem. V druhé míse smícháme všechny tekuté přísady: meruňkový zákys, vejce a olej. Poté obě směsi vymícháme do těsta a vlijeme na tukem vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme dorůžova v předehřáté troubě.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.