Pečený meruňkový moučník ze zákysu
70 min.
Ingredience
- 200gramůMouka rýžová
- 150mililitrůOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 180gramůCukr krupice
- 16gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMouka jáhlová
- 100gramůSolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceTuk rostlinný
- 400gramůZákys jihočeský osvěžující meruňka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Rýžovou a jahelnou mouku smícháme s bramborovým škrobem, kypřicím práškem a cukrem. V druhé míse smícháme všechny tekuté přísady: meruňkový zákys, vejce a olej. Poté obě směsi vymícháme do těsta a vlijeme na tukem vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme dorůžova v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.