Pečený ovocný čaj
20 min.
Ingredience
- 1litrRybíz červený
- 1litrBorůvky
- 1kilogramCukr krupice
- 0,1decilitrRum
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
7 g
Cukr
115 g
Postup přípravy
- 1Rybíz a borůvky přebereme a v cedníku propláchneme studenou vodou. Okapané je dáme do plochého hrnce nebo menšího pekáče, zasypeme cukrem, přilijeme rum, přidáme skořici a na ohni necháme za stálého míchání zkaramelizovat, až se odpaří voda a zůstane jen hustá šťáva.
- 2Horkou šťávu přelijeme do menších uzavíratelných skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháne pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.