Pečený puding z čerstvých sýrů zdobený fíky

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si formičky na puding. Troubu předehřejeme na 150°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme, vykrojíme z něj 8 koleček o stejném průměru jako jsou formičky. Kolečka z listového těsta poklademe na pečící papír, potřeme je rozšlehaným žloutkem a pomalu je pečeme dozlatova přibližně 15-20 minut. Upečená kolečka položíme na dezertní talířky.
  • 2
    V míse vymícháme všechny druhy sýrů, přidáme k nim 50g medu, jemně nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, smetanu, jedno celé vejce a bílek z druhého vejce. Směs důkladně vymícháme dohladka a poté ji rozdělíme do připravených formiček. Formičky se sýrovou směsí poklademe na plech. Puding pečeme při teplotě 120°C asi 30 minut. Upečený sýrový puding vyklopíme na připravená kolečka z listového těsta.
  • 3
    Připravíme sirup z balzamikového octu a 70g medu. Balzamikový ocet nalijeme do kastrólku, přimícháme med a pomalu ho vaříme do doby, až se svaří na polovinu objemu.
  • 4
    Omyté čerstvé fíky rozkrájíme na dílky, puding jimi ozdobíme, přelijeme horkým sirupem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.