Pečivo čokoládové

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vymažeme a vyložíme ji pečícím papírem.
  • 2
    Nakrájené datle, sušené švestky a jablečnou šťávu dáme do pánve a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté utřeme na hladkou kaši, odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Do mísy dáme vychlazenou směs, přimícháme cukr, vanilku a rozšlehaná vejce. Posypeme 4 lžícemi čokolády, moukou, kakaem a promícháme s čokoládovými vločkami.
  • 4
    Na plech rozetřeme připravenou směs a pečeme 30 minut, do ztuhnutí. Poté nakrájíme na 12 kusů a necháme vychladnout 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.