Pečivo čokoládové
70 min.
Ingredience
- 60gramůDatle
- 60gramůŠvestky sušené
- 6lžicŠťáva jablečná 100%
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůCukr třtinový
- 4lžícePudinkový prášek - čokoládový
- 2lžíceKakao
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůČokoládové kousky
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vymažeme a vyložíme ji pečícím papírem.
- 2Nakrájené datle, sušené švestky a jablečnou šťávu dáme do pánve a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté utřeme na hladkou kaši, odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Do mísy dáme vychlazenou směs, přimícháme cukr, vanilku a rozšlehaná vejce. Posypeme 4 lžícemi čokolády, moukou, kakaem a promícháme s čokoládovými vločkami.
- 4Na plech rozetřeme připravenou směs a pečeme 30 minut, do ztuhnutí. Poté nakrájíme na 12 kusů a necháme vychladnout 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.