Pěna s citronem
30 min.
Ingredience
- 150mililitrůVíno bílé
- 2kusyCitrony
- 90gramůCukr krupice
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Sladké víno smícháme s nastrouhanou kůrou, vymačkanou šťávou z jednoho citronu a s cukrem. Zamícháme. Necháme stát asi 15 minut, až se cukr rozpustí, občas zamícháme.
- 2Z druhého citronu okrájíme kůru v dlouhých nudličkách. Blanšírujeme ji v nádobě s horkou vodou 1 minutu. Ocedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, otřepeme a odložíme stranou.
- 3Ušleháme smetanu na hustou šlehačku. Postupně přidáváme za stálého šlehání ochucené víno, směs musí zůstat hustá.
- 4Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do vinné šlehačky. Upravíme lžící do vysokých sklenic a povrch každé porce ozdobíme nudličkou citronové kůry. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.