Pěna s curacaem
30 min.
Ingredience
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůSirup Monin - grenadina
- 50mililitrůCuracao
- 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Cukr
20 g
Vápník
74 mg
Postup přípravy
- 1Do kovové mísy vložíme žloutky, přilijeme sirup, metlou rozšleháme, dáme na oheň a chvilku zahříváme. Metlou stále šleháme, až krém začne houstnout, ztáhneme z ohně. Šleháme do vychladnutí. Chceme-li urychlit chladnutí, dáme misku na vrstvu ledu. Nakonec přimícháme curacao, rozdělíme do misek a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.