Pěna z bezinkového sirupu

16 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1gramAgar
    • 3kusyVejce slepičí
    • 60gramůCukr moučkový
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100mililitrůZakysaná smetana
    • 100mililitrůSirup bezinkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku nalijeme bezinkový sirup, přidáme agar a zahřejeme, aby se agar rozpustil. Do misky vložíme žloutky, přisypeme cukr a utřeme. Přilijeme sirup s agarem, zakysanou smetanu a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně přimícháme s bezinkové směsi. Ze smetany vyšleháme šlehačku a také ji opatrně zamícháme do bezinkové směsi. Vzniklou pěnu nalijeme do mističek, a poté dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.