Pěna z bílé čokolády s pomerančovým likérem
30 min.
Ingredience
- 150gramůČokoláda bílá
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2centilitryLikér pomerančový
- 1lžíceKakao
- 1lžíceCukr moučkový
- 0,5kusMango
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
33 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
525 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Na kousky rozlámeme čokoládu. Do hrnku vlijeme smetanu a přidáme pomerančový likér. Vhodíme do smetany kousky čokolády a na plotně na mírném plameni rozpustíme.
- 2Smetanovo-čokoládovou směs vlijeme do misky a přikryjeme průsvitnou fólií. Do druhého necháme v chladničce.
- 3Vyjmeme z chladničky a necháme krátce na pokojové teplotě. Našleháme směs do pěny šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se krém provzdušnil. Potom z pěny buď lžícemi tvoříme noky, nebo ji stříkáme ručním šlehačem.
- 4Oloupeme mango a pokrájíme na kostičky. Noky z pěny obkládáme kostičkami manga. Pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.