Pěna z bílé čokolády s pomerančovým likérem

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 150gramůČokoláda bílá
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2centilitryLikér pomerančový
    • 1lžíceKakao
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 0,5kusMango
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
33 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
525 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kousky rozlámeme čokoládu. Do hrnku vlijeme smetanu a přidáme pomerančový likér. Vhodíme do smetany kousky čokolády a na plotně na mírném plameni rozpustíme.
  • 2
    Smetanovo-čokoládovou směs vlijeme do misky a přikryjeme průsvitnou fólií. Do druhého necháme v chladničce.
  • 3
    Vyjmeme z chladničky a necháme krátce na pokojové teplotě. Našleháme směs do pěny šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se krém provzdušnil. Potom z pěny buď lžícemi tvoříme noky, nebo ji stříkáme ručním šlehačem.
  • 4
    Oloupeme mango a pokrájíme na kostičky. Noky z pěny obkládáme kostičkami manga. Pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.