Pěna z bílé i tmavé čokolády

515 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 250gramůČokoláda bílá
    • 100mililitrůMléko plnotučné
    • 1lžičkaVoda pitná
    • 120gramůČokoláda hořká
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozlámanou bílou čokoládu ohřejeme na ohni s mlékem, až se čokoláda rozpustí. Necháme ji v misce vychladnout. Vedle smícháme smetanu s vodou a šlehačkou. Potom směs nalijeme k čokoládě a vmícháme do ní sníh ze 2 bílků. Pěnu rozdělíme do 6 sklenic a necháme ji ztuhnout v lednici 8 hodin. Tmavou čokoládu rozehřejeme a nalijeme ji do skleniček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.