Pěna z bílé i tmavé čokolády
515 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůČokoláda bílá
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaVoda pitná
- 120gramůČokoláda hořká
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Rozlámanou bílou čokoládu ohřejeme na ohni s mlékem, až se čokoláda rozpustí. Necháme ji v misce vychladnout. Vedle smícháme smetanu s vodou a šlehačkou. Potom směs nalijeme k čokoládě a vmícháme do ní sníh ze 2 bílků. Pěnu rozdělíme do 6 sklenic a necháme ji ztuhnout v lednici 8 hodin. Tmavou čokoládu rozehřejeme a nalijeme ji do skleniček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.