Pěna z borůvek a rybízu
17 min.
Ingredience
- 300gramůBorůvky
- 300gramůRybíz červený
- 80mililitrůVoda pitná
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůCukr moučkový
- 10gramůSušenky Club - máslové
- 60gramůCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
26 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Polovinu borůvek a rybízu, 2 lžíce cukru krupice a trochu vody dáme na suchou pánev a zahříváme, až ovoce začne měknout a pouští šťávu. Ještě horké protlačíme přes cedník a necháme vychladnout.
- 2V míse ušleháme šlehačku se zbytkem krupicového cukru, opatrně vmícháme zbylé ovoce(pár kuliček od obou druhů si necháme na ozdobu) a nakonec vylisovanou šťávu. Pěnu rozdělíme do pohárů a posypeme nadrobenými máslovými sušenkami a ozdobíme v moučkovém cukru obalenými kuličkami borůvek a rybízu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.