Pěna z čokolády a smetany

20 min.

Ingredience

    • 300gramůČokoláda na vaření
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1lžíceRum
    • 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
57 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V další míse ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny rum s vejci a odstavíme. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a šleháme, až je hmota hladká.
  • 2
    V míse šlehačem ušleháme smetanu dotuha a tenkým pramínkem přiléváme čokoládovou směs za stálého míchání, až se utvoří kompaktní hmota.
  • 3
    Pěnu rozdělíme do pohárů a necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.