Pěna z čokolády a smetany
20 min.
Ingredience
- 300gramůČokoláda na vaření
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceRum
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
57 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V další míse ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny rum s vejci a odstavíme. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a šleháme, až je hmota hladká.
- 2V míse šlehačem ušleháme smetanu dotuha a tenkým pramínkem přiléváme čokoládovou směs za stálého míchání, až se utvoří kompaktní hmota.
- 3Pěnu rozdělíme do pohárů a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.