Pěna z čokolády s pomerančovým likérem
40 min.
Ingredience
- 150gramůČokoláda hořká
- 5lžicCukr moučkový
- 1lžíceKakao
- 2centilitryLikér pomerančový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůČokoláda mléčná
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozlámeme na drobné kousky, které vložíme do misky. Připravíme si vodní lázeň a misku s čokoládou do ní vložíme. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme.
- 2Do další misky vlijeme žloutky a 2 lžíce cukru. Ušleháme z cukru a žloutků krém, přidáme do něj kakao a vlijeme likér.
- 3Ušleháme sníh z bílků. Postupně do něj přidáváme další 2 lžíce cukru. Ušleháme smetanu do tuha.
- 4Pak vešleháváme rozpuštěnou čokoládu.
- 5Vmícháme do krému ušlehanou smetanu a bílkový sníh. Vmícháváme opatrně, pěna by měla zůstat nadýchaná.
- 6Vložíme pěnu do mísy a překryjeme průsvitnou fólií. Necháme 4 hodiny v chladničce vychladit.
- 7Z vychlazené pěny vykrajujeme lžícemi noky, které před podáváním posypeme nastrouhanou čokoládou a posypeme zbylým moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.