Pěna z čokolády s pomerančovým likérem

40 min.

Ingredience

    • 150gramůČokoláda hořká
    • 5lžicCukr moučkový
    • 1lžíceKakao
    • 2centilitryLikér pomerančový
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůČokoláda mléčná
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu rozlámeme na drobné kousky, které vložíme do misky. Připravíme si vodní lázeň a misku s čokoládou do ní vložíme. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme.
  • 2
    Do další misky vlijeme žloutky a 2 lžíce cukru. Ušleháme z cukru a žloutků krém, přidáme do něj kakao a vlijeme likér.
  • 3
    Ušleháme sníh z bílků. Postupně do něj přidáváme další 2 lžíce cukru. Ušleháme smetanu do tuha.
  • 4
    Pak vešleháváme rozpuštěnou čokoládu.
  • 5
    Vmícháme do krému ušlehanou smetanu a bílkový sníh. Vmícháváme opatrně, pěna by měla zůstat nadýchaná.
  • 6
    Vložíme pěnu do mísy a překryjeme průsvitnou fólií. Necháme 4 hodiny v chladničce vychladit.
  • 7
    Z vychlazené pěny vykrajujeme lžícemi noky, které před podáváním posypeme nastrouhanou čokoládou a posypeme zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.