Pěna z husí paštiky
15 min.
Ingredience
- 500gramůPaštika z husích jater
- 50gramůLanýž
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20kusůPečivo pšeničné jemné máslové
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
45 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
134 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme paštiku z husích jater, přidáme nadrobno pokrájené, orestované lanýže, rozměklé máslo a šlehačem vyšleháme do pěny. Ze smetany vyšleháme napůl tekutou šlehačku a tu pomalu zapracováváme šlehačem do pěny. Dáme do lednice vychladit. Protože pěna obsahuje máslo, v lednici ztuhne a bude dobře použitelná na zdobení drobného pečiva.
- 2Ve Francii se s oblibou používá na malé bagetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.