Pěna z jablek
40 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
- 1,5kilogramyJablka
- 250gramůCukr krupice
- 40gramůŽelatina
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Želatinu namočíme ve vodě, poté ji vyndáme, vodou zalijeme jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na čtvrtky, a uvaříme je doměkka.
- 2Šťávu z jablek scedíme do kastrolu, přidáme cukr a želatinu. Přivedeme k varu, odstavíme z ohně a necháme prochladnout.
- 3Uvařená jablka prolisujeme sítem, přidáme vychladlou šťávu a vyšleháme do pěny.
- 4Pěnu rozdělíme do sklenek a necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.