Pěna z pečených jablek
40 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 8kusůPiškoty cukrářské
- 5kusůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3277 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
93 g
Sacharidy
585 g
Vláknina
13 g
Cukr
361 g
Postup přípravy
- 1Omytá a oloupaná jablka zbavená jádřinců upečeme na plechu v troubě doměkka a ještě horká prolisujeme.
- 2V misce třeme bílky s cukrem do pěny. Vychladlá jablka zakapeme citronovou šťávou, promícháme a postupně přidáváme k bílkové pěně. Třeme tak dlouho, až pěna zhoustne a zvětší objem.
- 3Podáváme v mističkách a každou porci ozdobíme cukrářskými piškoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.