Pěna zabaglione
20 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 1,5decilitryVíno Marsala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Cukr
25 g
Vápník
50 mg
Postup přípravy
- 1Vaječné žloutky dáme do mísy, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do husté pěny. Mísu s pěnou dáme na hrnec, ve kterém se pomalu vaří voda. Do žloutkové pěny přidáme marsalu a šleháme, dokud se pěna neohřeje, to trvá cca 10 minut.
- 2Směs nalijeme do 4 sklenek.
- 3Zabaglione podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.