Penne se šunkou a chřestem
32 min.
Ingredience
- 225gramůTěstoviny Penne
- 430gramůChřest bílý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 280mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme chřest, konce naťě seřízneme asi 2,5 cm odspodu. Šunku nakrájíme na proužky 1 cm.
- 2V hrnci osolíme vodu a přivedeme k varu. Hrnec umístíme na plotnu tak, aby jen ho polovina byla na ohni a druhá nikoli. Chřest dáme do hrnce tak, aby konce nebyly v půlce hrnce, která je na ohni. Zakryjeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, okapeme a zchladíme. Vychladlý chřest nakrájíme na 5 cm kousky, konečky necháme vcelku.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme šunku a chřest, vaříme na prudkém ohni, až se vyvaří tekutina, přilijeme smetanu. Přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, dokud smetana nezhoustne.
- 4Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, se lžící oleje. Hotové necháme okapat, potom je propláchneme vlažnou vodou. Smícháme s omáčkou a dle chuti podáváme s nastrouhaným Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.