Pěnová hmota šlehaná v páře

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
20 g
Cukr
20 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z cukru odvážíme 2/3 a svaříme na bublinu (drátěným očkem zkoušíme vyfouknout bublinu, pokud se nedaří, dále cukr vaříme).
  • 2
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme zbylý cukr a šleháme tak dlouho, až je opět hustý. Poté, za stálého šlehání, do sněhu tenkým pramínkem přiléváme svařený cukr.
  • 3
    Plech vymastíme, nastříkáme z hmoty tvary, vložíme do mírně vyhřáté trouby a jakmile nabudou trochu na objemu, už jen dosoušíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.