Pěnová hmota šlehaná v páře
35 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Z cukru odvážíme 2/3 a svaříme na bublinu (drátěným očkem zkoušíme vyfouknout bublinu, pokud se nedaří, dále cukr vaříme).
- 2Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme zbylý cukr a šleháme tak dlouho, až je opět hustý. Poté, za stálého šlehání, do sněhu tenkým pramínkem přiléváme svařený cukr.
- 3Plech vymastíme, nastříkáme z hmoty tvary, vložíme do mírně vyhřáté trouby a jakmile nabudou trochu na objemu, už jen dosoušíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.