Pěnové makronky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V horké vodní lázni ušleháme bílky s cukrem a citronovou šťávou do pěny.
  • 2
    Nádobu vyjmeme z lázně a stále šleháme až do vychladnutí.
  • 3
    Do vychladlé hmoty vmícháme mleté mandle.
  • 4
    Pomocí dvou lžiček nanášíme na plech vyložený pečicím papírem hrudky připravené makronkové hmoty. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Makronky mají zůstat světlé. Po upečení je necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.