Pěnový citronový nákyp
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusTuk
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
86 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Utřeme žloutky s cukrem, přidáme šťávu z půlky citronu, citronovou kůru jemně nastrouhanou a přimícháme tuhý sníh.
- 2Vymažeme máslem formu na pečení, naplníme těstem a na vrchu utvoříme lžící důlky na ozdobu nákypu.
- 3Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.