Pěnový nákyp
55 min.
Ingredience
- 500gramůMeruňky
- 1decilitrVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCitronová kůra
- 5kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyté meruňky vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky, podusíme s trochou vody a vína a prolisujeme.
- 2Do horkého pyré vmícháme cukr, máslo (30 g) a špetku citronové kůry. Necháme prochladnout.
- 3Nakonec do studené kaše zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 4Těsto dáme do máslem vymazané zapékací mísy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.