Pepřová francouzská omáčka

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
748 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli s karotkou pokrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme najemno.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou zeleninu, přidáme bobkový list a tymián. Vše krátce orestujeme asi 3 minuty. Podlijeme octem a vaříme 30 minut, aby se část octa odpařila. Přilijeme oba vývary a podle chuti osolíme. Přidáme kuličky různého pepře a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut.
  • 3
    Omáčku přecedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla. Výbornou chuť získáme přidáním 200 ml vypečené šťávy z masa, pro které je omáčka určena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.