Pepřová francouzská omáčka
60 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 1kusBobkový list
- 20gramůTymián čerstvý
- 1litrOcet vinný červený
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůJíška instantní
- 60gramůMáslo čerstvé
- 15gramůPepř 4 barev
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
748 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli s karotkou pokrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme najemno.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou zeleninu, přidáme bobkový list a tymián. Vše krátce orestujeme asi 3 minuty. Podlijeme octem a vaříme 30 minut, aby se část octa odpařila. Přilijeme oba vývary a podle chuti osolíme. Přidáme kuličky různého pepře a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut.
- 3Omáčku přecedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla. Výbornou chuť získáme přidáním 200 ml vypečené šťávy z masa, pro které je omáčka určena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.