Perníčky na ozdobu

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 3lžíceMed včelí
    • 1lžíceRum
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 1lžíceKoření perníkové
    • 100mililitrůMléko plnotučné
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 250gramůCukr moučkový
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
4 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s cukrem, kakaem, kořením a jedlou sodou.
  • 2
    Tekutý med v kastrůlku smícháme s vejci, rumem a trochou mléka (podle potřeby.) Vlijeme do suché směsi a vypracujeme těsto, které necháme do druhé dne odpočinout v ledničce.
  • 3
    Těsto rozválíme na silnější plát, z kterého vykrájíme větší tvary perníků určených na ozdobení obrázky, tedy např. ovály, obdélníky.
  • 4
    Perníky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 5
    Perníky uložíme na několik dnů do krabice na suché místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.