Perníčky-preclíky
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMed včelí
- 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
- 160gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Rozpuštěný med smícháme s cukrem a práškem do perníku, do směsi vmícháme máslo, 2 vejce, mouku a jedlou sodu.
- 2Zaděláme těsto které necháme přes noc odpočinout.
- 3Z těsta vyválíme váleček ze kterého ukrajujeme vždy stejné kousky ze kterých stočením vytvarujeme preclíky.
- 4Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem dále od sebe a každý preclík potřeme rozšlehaným vejcem.
- 5Po upečení necháme vychladnout a namáčíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.