Perníčky-preclíky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpuštěný med smícháme s cukrem a práškem do perníku, do směsi vmícháme máslo, 2 vejce, mouku a jedlou sodu.
  • 2
    Zaděláme těsto které necháme přes noc odpočinout.
  • 3
    Z těsta vyválíme váleček ze kterého ukrajujeme vždy stejné kousky ze kterých stočením vytvarujeme preclíky.
  • 4
    Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem dále od sebe a každý preclík potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 5
    Po upečení necháme vychladnout a namáčíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.