Perníčky s medem
42 min.
Ingredience
- 100gramůMed včelí
- 70gramůCukr krupice
- 70gramůMáslo čerstvé
- 320gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaKoření perníkové
- Na dohotovení
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Med spolu s cukrem dáme do vhodné misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně. Metlou šleháme až do rozpuštění cukru. Vybereme z vodní lázně a občasným promícháním necháme volně vychladnout.
- 2Medovou směs přeložíme do větší misky, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo. Přisypeme mouku, kakao, kypřící prášek, rozklepneme vejce, nakonec vsypeme perníkové koření. Rukou vypracujeme nelepivé a husté těsto.
- 3Rozválíme je na moukou posypaném vála na velký plát, silný 5 mm. Z těsta formičkami vykrajujeme různé tvary, pokládáme je na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 10-12 minut.
- 4Po upečení ihned perníčky potřeme žloutkem smíchaným s vodou a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.