Perníčky s povidlovou náplní

45 min.
Česká republika

Ingredience

  • Náplň
    • 150gramůPovidla švestková
    • 1lžíceRum
  • Na potření
  • Těsto
    • 8lžicMed včelí
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 2lžíceKoření perníkové
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 700gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s cukrem a sodou. Přilijeme vejce promíchaná s medem, přidáme koření, kakao a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v ledničce.
  • 2
    Z těsta vyválíme silnější placku, ze které vykrajujeme tvary vhodné k naplnění. Do středu vykrojeného těsta dáme vždy lžičku povidel smíchaných s rumem a přikryjeme zbylým těstem. Po obvodu těsto dobře přitiskneme, aby náplň při pečení nevytékala. Povrch perníčků potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 3
    Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.