Perníčky s povidlovou náplní
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 150gramůPovidla švestková
- 1lžíceRum
- Na potření
- Těsto
- 8lžicMed včelí
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceKoření perníkové
- 1lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaSoda jedlá
- 700gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s cukrem a sodou. Přilijeme vejce promíchaná s medem, přidáme koření, kakao a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v ledničce.
- 2Z těsta vyválíme silnější placku, ze které vykrajujeme tvary vhodné k naplnění. Do středu vykrojeného těsta dáme vždy lžičku povidel smíchaných s rumem a přikryjeme zbylým těstem. Po obvodu těsto dobře přitiskneme, aby náplň při pečení nevytékala. Povrch perníčků potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.