Perníčky se sádlem
40 min.
Ingredience
- Rumová náplň [61462]
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceRum
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- Těsto
- 100gramůMouka žitná bílá
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceKoření perníkové
- 2lžíceRum
- 0,25lžičkaSoda jedlá
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůCukr moučkový
- 100gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Prosátou mouku smícháme v míse s cukrem a perníkovým kořením.
- 2Sádlo zahřejeme v kastrůlku a promícháme s medem, vejci a jedlou sodou. Přilijeme rum a směs nalijeme do mísy s moukou. Vše dobře propracujeme a vzniklé těsto necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
- 3Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme středně velká kolečka. U poloviny koleček vykrojíme střed.
- 4Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - zvlášť pečeme celá kolečka a zvlášť vykrojeá, protože doba pečení je u vykrojených kratší.
- 5Upečené celé perníčky potřeme rumovou náplní a přiklopíme vykrojeným kolečkem namočeným v rozpuštěné čokoládě.
- 6Rumová náplň [61462]:
- 7V míse třeme máslo s cukrem a se žloutky do pěny.
- 8Ke směsi potom postupně za stálého šlehání přiléváme rum. Náplň má být hladká, jemná.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.