Perníčky se sádlem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosátou mouku smícháme v míse s cukrem a perníkovým kořením.
  • 2
    Sádlo zahřejeme v kastrůlku a promícháme s medem, vejci a jedlou sodou. Přilijeme rum a směs nalijeme do mísy s moukou. Vše dobře propracujeme a vzniklé těsto necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme středně velká kolečka. U poloviny koleček vykrojíme střed.
  • 4
    Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - zvlášť pečeme celá kolečka a zvlášť vykrojeá, protože doba pečení je u vykrojených kratší.
  • 5
    Upečené celé perníčky potřeme rumovou náplní a přiklopíme vykrojeným kolečkem namočeným v rozpuštěné čokoládě.
  • 6
    Rumová náplň [61462]:
  • 7
    V míse třeme máslo s cukrem a se žloutky do pěny.
  • 8
    Ke směsi potom postupně za stálého šlehání přiléváme rum. Náplň má být hladká, jemná.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.