Perníčky se sádlem a ořechy

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpuštěné sádlo smícháme s medem a vyšleháme metličkou. Přidáme vejce a rum, ještě chvíli šleháme.
  • 2
    Do mísy vsypeme prosátou mouku, moučkový cukr, koření, jedlou sodu a mleté ořechy. Vlijeme vyšlehanou směs a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejméně 2 hodiny v chladu.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme různé tvary perníčků.
  • 4
    Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 5
    Po vychladnutí perníčky zabalíme do fólie a necháme na chladném místě. Jsou hned vláčné.
  • 6
    Před podáváním perníčky potřeme rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.