Perníčky se sádlem a ořechy
40 min.
Ingredience
- 100gramůVepřové sádlo škvařené
- 1,5lžičkySoda jedlá
- 50gramůOřechy vlašské
- 4lžíceMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceRum
- 1lžíceKoření perníkové
- 100gramůČokoláda na vaření
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Rozpuštěné sádlo smícháme s medem a vyšleháme metličkou. Přidáme vejce a rum, ještě chvíli šleháme.
- 2Do mísy vsypeme prosátou mouku, moučkový cukr, koření, jedlou sodu a mleté ořechy. Vlijeme vyšlehanou směs a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejméně 2 hodiny v chladu.
- 3Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme různé tvary perníčků.
- 4Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 5Po vychladnutí perníčky zabalíme do fólie a necháme na chladném místě. Jsou hned vláčné.
- 6Před podáváním perníčky potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.