Perníčky se sušeným a kandovaným ovocem
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1hrstKandované ovoce
- 1hrstMeruňky sušené
- Poleva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- Těsto
- 150gramůMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceRum
- 1lžíceKakao - prášek
- 2lžíceKoření perníkové
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, cukru, tekutého medu, vajec, jedlé sody, rumu, kakaa a perníkového koření vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne v chladu.
- 2Těsto rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Upečené, mírně vychladlé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po úplném vychladnutí je uložíme do krabice nejméně do druhého dne, můžeme i déle.
- 3V misce třeme bílek a postupně přidáváme moučkový cukr, až vznikne hustá poleva. Zdobičkou nebo malou lžičkou naneseme polevu ozdobně na perníčky a do ještě vlhké polevy vmáčkáváme sušené a kandované ovoce, nakrájené na kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.