Perníčky z tmavé žitné mouky
40 min.
Ingredience
- Na potření
- Na zdobení
- 100gramůČokoláda na vaření
- Těsto
- 250gramůPenam žitná mouka tmavá chlebová
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMed včelí
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceRum
- 2lžíceKoření perníkové
- 1lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaSoda jedlá
- 2lžíceKáva turecká
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme žitnou tmavou mouku, hladkou mouku, moučkový cukr, perníkové koření, kakao a jedlou sodu.
- 2V kastrůlku v troše ohřátého mléka rozpustíme med, přidáme vejce, rum a silnou kávu. Vlijeme do mísy k suchým surovinám a vypracujeme vláčné těsto.
- 3Dobře propracované těsto necháme odpočinout v chladu nejlépe do druhého dne.
- 4Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary perníčků. Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 6Po vychladnutí perníčky máčíme v čokoládě a zdobíme podle vlastní fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.