Perník ke kávě

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, kypřící prášek, med, 1 vejce, cukr, skořici, mléko a rum.
  • 2
    Když máme vypracované těsto, dáme je na moukou vysypaný val, rozdělíme na dva díly, rozválíme, každý díl potřeme višňovým džemem, posypeme nasekanými ořechy, zavineme, dáme na máslem vymaštěný a rozšlehaným vejcem potřený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení je dobré sledovat, každá trouba peče jinak.
  • 3
    Upečený perník nakrájíme na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.