Perník ke kávě
40 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceMed včelí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžíceRum
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůSkořice mletá
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůOřechy vlašské
- 250gramůDžem višňový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, kypřící prášek, med, 1 vejce, cukr, skořici, mléko a rum.
- 2Když máme vypracované těsto, dáme je na moukou vysypaný val, rozdělíme na dva díly, rozválíme, každý díl potřeme višňovým džemem, posypeme nasekanými ořechy, zavineme, dáme na máslem vymaštěný a rozšlehaným vejcem potřený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení je dobré sledovat, každá trouba peče jinak.
- 3Upečený perník nakrájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.