Perník na strouhání
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka žitná bílá
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 2mililitryMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- Na potření
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceVoda pitná
- Na vymazání
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme žitnou mouku s práškem do perníku.
- 2V hrnci smícháme teplé mléko s medem a vejcem. Dobře rozkvedláme a vlijeme k mouce. Zaděláme těsto hustší než lívancové.
- 3Těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
- 4Během pečení perník dvakrát potřeme medem naředěným trochou vody.
- 5Upečený perník nakrájíme na plátky a uchováme na suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.