Perník na strouhání

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme žitnou mouku s práškem do perníku.
  • 2
    V hrnci smícháme teplé mléko s medem a vejcem. Dobře rozkvedláme a vlijeme k mouce. Zaděláme těsto hustší než lívancové.
  • 3
    Těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
  • 4
    Během pečení perník dvakrát potřeme medem naředěným trochou vody.
  • 5
    Upečený perník nakrájíme na plátky a uchováme na suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.