Perník na svačinu
55 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůOlej stolní
- 250mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceMarmeláda jahodová
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceTuk
- 1baleníSměs na přípravu perníku
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
10 mg
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Z uvedených ingrediencí - mouky, oleje, směsi na přípravu perníku, mléka, tuku a vajec smícháme a vypracujeme těsto, které vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme.
- 2Pečeme při teplotě 160 stupňů.
- 3Vychladlý perník si ozdobíme podle fantazie - čokoládou, marmeládou či šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.