Perník obalovaný v čokoládě a kokosové moučce
105 min.
Ingredience
- Na náplň
- 300gramůMeruňky
- 100gramůRozinky tmavé
- 80mililitrůRum
- Na polevu
- 250gramůMáslo čerstvé
- 400gramůCukr moučkový
- 4lžíceKakao
- 4lžíceVoda pitná
- 200gramůKokos - mletý (Kopra)
- Na těsto
- 170gramůMed včelí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůMléko polotučné
- 400gramůCukr moučkový
- 270gramůMouka polohrubá
- 13gramůPerník
- 1lžičkaKoření perníkové
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4lžíceKakao
- 3kusyVejce slepičí
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
968 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
55 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
5 g
Cukr
79 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku, máslo, med, mléko a cukr za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
- 2Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky, přidáme perníkové koření, skořici s kakaem, vejce. Dobře promícháme a smícháme s medovou směsi.
- 3Na malé kousky nakrájené meruňky dáme do vhodné nádoby, přilijeme rum, vsypeme rozinky a dobře promícháme. Necháme nejméně 60 minut namáčet.
- 4Polovinu připraveného těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Poklademe povidlovou náplní a přelijeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 40-45 minut. Upečený perník necháme vychladnout na plechu. Potom nakrájíme na čtverce.
- 5Moučkový cukr s kakaem prosejeme. Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme prosátý cukr s kakaem, vsypeme vanilkový cukr, vlijeme horkou vodu. Na mírném ohni, za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a potom stáhneme ze sporáku.
- 6Nakrájené perníkové čtverce obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku okapat a mírně zatuhnout. V čokoládě obalené perníky ještě obalíme v kokosové moučce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.