Perník ořechový

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 3decilitryMléko plnotučné
    • 3kusyVejce slepičí
    • 150gramůPovidla švestková
    • 70mililitrůOlej slunečnicový
    • 450gramůMouka polohrubá
    • 13gramůPerník
    • 1lžičkaKoření perníkové
    • 300gramůCukr moučkový
    • 1lžíceKakao
    • 20gramůSkořice mletá
    • 70gramůOřechy vlašské
    • 200gramůDžem rybízový
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 5lžicOlej slunečnicový
    • 60gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do teplého mléka v misce rozklepneme vejce, přidáme povidla, olej. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, cukr, nakonec kakao, skořici a nahrubo nasekané ořechy. Hmotu dřevěnou vařečkou dobře promícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupňové teplotě pečeme 34-35 minut.
  • 3
    Upečený perník vytáhneme z trouby, necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme džemem, následovně polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ztuhnout čokoládu a perník nakrájíme na úhledné čtverce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.