Perník ořechový
55 min.
Ingredience
- 3decilitryMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůPovidla švestková
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 450gramůMouka polohrubá
- 13gramůPerník
- 1lžičkaKoření perníkové
- 300gramůCukr moučkový
- 1lžíceKakao
- 20gramůSkořice mletá
- 70gramůOřechy vlašské
- 200gramůDžem rybízový
- 200gramůČokoláda hořká
- 5lžicOlej slunečnicový
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Do teplého mléka v misce rozklepneme vejce, přidáme povidla, olej. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, cukr, nakonec kakao, skořici a nahrubo nasekané ořechy. Hmotu dřevěnou vařečkou dobře promícháme.
- 2Těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupňové teplotě pečeme 34-35 minut.
- 3Upečený perník vytáhneme z trouby, necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme džemem, následovně polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ztuhnout čokoládu a perník nakrájíme na úhledné čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.