Perník pečený ve formě

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůTuk Hera jedlý
    • 120gramůCukr krupice
    • 60gramůMed včelí
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžičkaAmonium
    • 1kusKoření perníkové
    • 1šálekMléko polotučné
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2314 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
55 g
Sacharidy
402 g
Vláknina
10 g
Cukr
167 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme mouku a koření.
  • 2
    Rozehřátý tuk smícháme s tekutým medem, cukrem, vejcem, přidáme amonium rozmíchané v mléce a vypracujeme těsto.
  • 3
    Formu na suchary vyložíme pečicím papírem (nebo vymastíme tukem a vysypeme strouhankou), těsto do ní vložíme, potřeme mlékem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Upečený perník necháme vychladnout, můžeme jej rozkrojit, potřít zavařeninou a polít polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.