Perník pečený ve formě
45 min.
Ingredience
- 50gramůTuk Hera jedlý
- 120gramůCukr krupice
- 60gramůMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaAmonium
- 1kusKoření perníkové
- 1šálekMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2314 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
55 g
Sacharidy
402 g
Vláknina
10 g
Cukr
167 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku a koření.
- 2Rozehřátý tuk smícháme s tekutým medem, cukrem, vejcem, přidáme amonium rozmíchané v mléce a vypracujeme těsto.
- 3Formu na suchary vyložíme pečicím papírem (nebo vymastíme tukem a vysypeme strouhankou), těsto do ní vložíme, potřeme mlékem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Upečený perník necháme vychladnout, můžeme jej rozkrojit, potřít zavařeninou a polít polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.