Perník s kandovaným ovocem

60 min.
Evropa

Ingredience

  • Na těsto
    • 70gramůKandované ovoce
    • 70mililitrůRum
    • 400gramůMouka polohrubá
    • 13gramůKypřicí prášek do perníku
    • 250gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 1lžičkaKoření perníkové
    • 3decilitryMléko plnotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 270mililitrůOlej slunečnicový
    • 3mililitryCitronová šťáva
    • 2lžičkyCitronová kůra
    • 250gramůMarmeláda meruňková
    • 250gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na malé kousky nakrájené kandované ovoce dáme do vhodné nádoby. Zalijeme rumem a necháme nejméně 60 minut namáčet.
  • 2
    Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme krupicový a vanilkový cukr. Přidáme perníkové koření, mléko, rozklepneme celé vejce. Nakonec přilijeme 2 dl oleje, všechny suroviny důkladně promícháme. Přimícháme citrónovou kůru a šťávu, přidáme kandované ovoce i s rumem a ještě jednou promícháme.
  • 3
    Plech vymažeme zbylým olejem, vysypeme trochou mouky a připravené těsto vlijeme na plech. Vložíme do předehřáté trouby, při 160 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut.
  • 4
    Po vytažení z trouby necháme perník na plechu vychladnout. Po vychladnutí povrch perníku potřeme marmeládou. Na marmeládu naneseme čokoládovou polevu, kterou necháme v lednici zatuhnout. Potom krájíme na stejné čtverce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.