Perník s kandovaným ovocem
60 min.
Ingredience
- Na těsto
- 70gramůKandované ovoce
- 70mililitrůRum
- 400gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do perníku
- 250gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaKoření perníkové
- 3decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 270mililitrůOlej slunečnicový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2lžičkyCitronová kůra
- 250gramůMarmeláda meruňková
- 250gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Na malé kousky nakrájené kandované ovoce dáme do vhodné nádoby. Zalijeme rumem a necháme nejméně 60 minut namáčet.
- 2Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme krupicový a vanilkový cukr. Přidáme perníkové koření, mléko, rozklepneme celé vejce. Nakonec přilijeme 2 dl oleje, všechny suroviny důkladně promícháme. Přimícháme citrónovou kůru a šťávu, přidáme kandované ovoce i s rumem a ještě jednou promícháme.
- 3Plech vymažeme zbylým olejem, vysypeme trochou mouky a připravené těsto vlijeme na plech. Vložíme do předehřáté trouby, při 160 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut.
- 4Po vytažení z trouby necháme perník na plechu vychladnout. Po vychladnutí povrch perníku potřeme marmeládou. Na marmeládu naneseme čokoládovou polevu, kterou necháme v lednici zatuhnout. Potom krájíme na stejné čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.