Perník s rozinkami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve nalijeme do menšího hrnku mléko, krátce zahřejeme a vlijeme 12 lžic oleje s medem, když se směs rozpustí, odložíme jí stranou a necháme vychladnou na pokojovou teplotu. Rozinky zalijeme rumem a dáme stranou.
  • 2
    Mezitím v míse smícháme mouku, prášek do perníku, vanilkový cukr, kakao a cukr krupici.
  • 3
    Do vychlazeného mléka přidáme vejce a zamícháme, celé vlijeme do připravených sypkých přísad a smícháme na řidší těsto. Nakonec lehce vmícháme rozinky s rumem.
  • 4
    Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto. Pečeme zhruba 45 - 50 minut, při 150°C. Když je perník upečený, necháme jej vychladnout a potřeme marmeládou, na kterou ozdobně naneseme rozpuštěnou čokoládu. Po půl hodině můžeme perník nakrájet a servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
ne 19. 1. 2014
mnamka
jelito
čt 10. 9. 2015
Perník s rozinkami
Souhlas!