Perník s rozinkami
75 min.
Ingredience
- 250gramůMléko polotučné
- 12lžicOlej slunečnicový
- 4lžíceMed včelí
- 350gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 1kusCukr vanilka
- 4lžíceKakao
- 1hrstCukr krupice
- 3lžíceRum
- 150gramůHrozinky
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMarmeláda brusinková
- 100gramůČokoláda mléčno-oříšková
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nalijeme do menšího hrnku mléko, krátce zahřejeme a vlijeme 12 lžic oleje s medem, když se směs rozpustí, odložíme jí stranou a necháme vychladnou na pokojovou teplotu. Rozinky zalijeme rumem a dáme stranou.
- 2Mezitím v míse smícháme mouku, prášek do perníku, vanilkový cukr, kakao a cukr krupici.
- 3Do vychlazeného mléka přidáme vejce a zamícháme, celé vlijeme do připravených sypkých přísad a smícháme na řidší těsto. Nakonec lehce vmícháme rozinky s rumem.
- 4Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto. Pečeme zhruba 45 - 50 minut, při 150°C. Když je perník upečený, necháme jej vychladnout a potřeme marmeládou, na kterou ozdobně naneseme rozpuštěnou čokoládu. Po půl hodině můžeme perník nakrájet a servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
ne 19. 1. 2014
mnamka
jelito
čt 10. 9. 2015
Perník s rozinkami
Souhlas!