Perník se sušeným ovocem
70 min.
Ingredience
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 150mililitrůMed včelí
- 4kusyVejce slepičí
- 25gramůŠvestky sušené
- 25gramůMeruňky sušené
- 25gramůFíky sušené
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOřechy lískové
- 25gramůKřížaly (sušená jablka)
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 1baleníKoření perníkové
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Všechno sušené ovoce namočíme několik hodin předem do vody.
- 2Med smícháme s cukrem, zakysanou smetanou, kardamomem, vejci a důkladně prošleháme. Mouku promísíme s kypřicím práškem a perníkovým kořením, prosijeme k medové směsi a uhněteme těsto. Rozpůlíme je na dvě části.
- 3Jednu část rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe připraveným ovocem, posypeme nasekanými ořechy a zakryjeme zbytkem těsta. Vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 50 minut.
- 4Hotový perník nakrájíme na kousky, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.