Perníková buchta
35 min.
Ingredience
- 450gramůMouka polohrubá
- 300gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 9lžicOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceKakao - prášek
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 1,5kusyKypřicí prášek do perníku
- 1lžičkaSkořice mletá
- 500mililitrůMléko polotučné
- Na vymazání
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme všechny suroviny - mléko použijeme teplé. Vymícháme vláčné těsto.
- 2Těsto vlijeme na plech vymazaný tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 8. 2015
Perníková buchta
Moc dobrá buchta, vláčná a jemná. Hned po upečení jsem povrch potřela marmeládou a posypala kokosem. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení.