Perníková buchta

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 450gramůMouka polohrubá
    • 300gramůCukr krupice
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 9lžicOlej rostlinný
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1kusCukr vanilka
    • 1,5kusyKypřicí prášek do perníku
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 500mililitrůMléko polotučné
  • Na vymazání
    • 1lžíceTuk
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme všechny suroviny - mléko použijeme teplé. Vymícháme vláčné těsto.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vymazaný tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 8. 2015
Perníková buchta
Moc dobrá buchta, vláčná a jemná. Hned po upečení jsem povrch potřela marmeládou a posypala kokosem. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení.