Perníková kolečka v čokoládě
60 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 150gramůMed včelí
- 15gramůKypřicí prášek do perníku
- 20gramůCitronová kůra
- 10gramůSoda jedlá
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůČokoláda na vaření
- 150gramůSádlo škvařené
- 25gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
1 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr, med a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, prášek do perníku, strouhanou citronovou kůru, sodu. Vypracujeme perníkové těsto, které necháme asi 20 minut uležet.
- 2Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme stejně velká kolečka. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, a kolečka na plech vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v hrnku s troškou vody a kolečka potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při vyšší teplotě asi 30 miut. Vyjmeme a necháme chladnout.
- 3V rendlíku rozehřejeme sádlo, přidáme čokoládu a rozpustíme. Vezmeme vždy dvě kolečka, troškou čokolády je slepíme a pak obě slepená kolečka najednou ponoříme do čokolády. Necháme trochu okapat. Po vychladnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.