Perníková kolečka v čokoládě

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
1 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr, med a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, prášek do perníku, strouhanou citronovou kůru, sodu. Vypracujeme perníkové těsto, které necháme asi 20 minut uležet.
  • 2
    Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme stejně velká kolečka. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, a kolečka na plech vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v hrnku s troškou vody a kolečka potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při vyšší teplotě asi 30 miut. Vyjmeme a necháme chladnout.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme sádlo, přidáme čokoládu a rozpustíme. Vezmeme vždy dvě kolečka, troškou čokolády je slepíme a pak obě slepená kolečka najednou ponoříme do čokolády. Necháme trochu okapat. Po vychladnutí podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.