Perníková omáčka k svíčkové pečeni

110 min.
Evropa

Ingredience

    • 40mililitrůOlej rostlinný
    • 150mililitrůDžus hruškový
    • 200mililitrůVíno červené
    • 200mililitrůVývar zeleninový
    • 50gramůPerník
    • 1kusHrušky
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 2centilitryHruškovice
    • 2centilitrySirup javorový
    • 1kilogramHovězí kýta
    • 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
39 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a v horkém oleji ze všech stran zprudka opečeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Smícháme hruškovou šťávu, červené víno, zeleninový vývar. Vmícháme rozdrobený perník a směs přilijeme k masu. Dusíme zakryté v troubě 70-80 minut. Hrušku oloupeme, vykrojíme jaderník a ovoce nakrájíme na úzké špalíčky. Cukr roztavíme na světlý karamel, přidáme k němu ovoce, máslo, hruškovici, javorový sirup a promícháme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Výpek prošleháme v ručním mixéru a smícháme jej s ovocnou směsí.
  • 2
    K takto upravenému masu dobře chutnají houskové knedlíky a růžičky vařené brokolice s máslem a mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.