Perníková omáčka k svíčkové pečeni
110 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 150mililitrůDžus hruškový
- 200mililitrůVíno červené
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůPerník
- 1kusHrušky
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2centilitryHruškovice
- 2centilitrySirup javorový
- 1kilogramHovězí kýta
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
39 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a v horkém oleji ze všech stran zprudka opečeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Smícháme hruškovou šťávu, červené víno, zeleninový vývar. Vmícháme rozdrobený perník a směs přilijeme k masu. Dusíme zakryté v troubě 70-80 minut. Hrušku oloupeme, vykrojíme jaderník a ovoce nakrájíme na úzké špalíčky. Cukr roztavíme na světlý karamel, přidáme k němu ovoce, máslo, hruškovici, javorový sirup a promícháme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Výpek prošleháme v ručním mixéru a smícháme jej s ovocnou směsí.
- 2K takto upravenému masu dobře chutnají houskové knedlíky a růžičky vařené brokolice s máslem a mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.