Perníková pěna

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky a vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny.
  • 2
    Čokoládovou polevu rozpustíme a tekutou potom přidáme do vaječné hmoty. Dále vmícháme nastrouhaný perník, perníkové koření, griotku a rum.
  • 3
    Želatinu namočíme do studené vody, při nízké teplotě ji necháme rozpustit a nalijeme do perníkové hmoty. Před ztuhnutím hmoty ještě přimícháme ušlehanou smetanu. Necháme asi 4 hodiny v chladničce.
  • 4
    Potom ze směsi vykrajujeme pomocí lžíce noky. Upravíme je do mističek a ozdobíme plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.