Perníková pěna
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 25gramůCukr krupice
- 50gramůPoleva čokoládová
- 60gramůPerník
- 5gramůKoření perníkové
- 20mililitrůRum
- 10mililitrůLikér třešňový
- 1kusPomeranče
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1plátekŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Žloutky a vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny.
- 2Čokoládovou polevu rozpustíme a tekutou potom přidáme do vaječné hmoty. Dále vmícháme nastrouhaný perník, perníkové koření, griotku a rum.
- 3Želatinu namočíme do studené vody, při nízké teplotě ji necháme rozpustit a nalijeme do perníkové hmoty. Před ztuhnutím hmoty ještě přimícháme ušlehanou smetanu. Necháme asi 4 hodiny v chladničce.
- 4Potom ze směsi vykrajujeme pomocí lžíce noky. Upravíme je do mističek a ozdobíme plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.