Perníkové kousky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté vymažeme tukem hlubší plech na pečení.
  • 2
    Mírně zahřejeme (nevaříme) směs mléka, sirupu, melasy a másla.
  • 3
    V míse promícháme jedlou sodu, mouku, zázvor a vločky, za stálého míchání, přiléváme zahřátou směs.
  • 4
    Vzniklé těsto nalijeme na připravený plech.
  • 5
    Pečeme 45 minut.
  • 6
    Vychladlý perník nakrájíme na kousky a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.