Perníkové kousky
70 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4šálkyMouka polohrubá
- 0,75šálekSirup javorový
- 0,75šálekMelasa
- 4šálkyOvesné vločky
- 1,4šálkyMléko polotučné
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté vymažeme tukem hlubší plech na pečení.
- 2Mírně zahřejeme (nevaříme) směs mléka, sirupu, melasy a másla.
- 3V míse promícháme jedlou sodu, mouku, zázvor a vločky, za stálého míchání, přiléváme zahřátou směs.
- 4Vzniklé těsto nalijeme na připravený plech.
- 5Pečeme 45 minut.
- 6Vychladlý perník nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.